murica (USA)* gjeld.

28.09.2015, kl. 13:12 × MURICA × 0 Kommentarer

Nesten alle har hørt om USAs gjeld. USA bærer det største delen til denne gjelden. Den totale gjelden i USA er høyere enn alle amerikanske sedler som finnes. Hvordan kan dette være? Hvordan har denne gjelden blitt sånn som det er? ,hva er den faktiske gjeld nå (hvor mye), og hva er konsekvensene av denne gjelden ?

 

Hvor mye?*

Mengden av den Amerikansk statsgjeld er enorm, ofte må du se et par ganger før du skjønner hvor stort dette tallet faktisk er. Den nåværende amerikanske statsgjelden er faktisk langt mer enn 19 000 milliarder dollar. For å sette pris på dette:

  1. Dette er mer enn 300 ganger av hva Bill Gates har i penger og eier.
  2. Hvis man samler alle amerikanske sedler ville det ikke ha vært nok til å betale gjelden
  3. Gjelden er mer enn $ 62 000 per Amerikaner.
  4. Denne gjelden er mer enn $ 2500 per person på verdensbasis.

De nøyaktige statistikken for USAs statsgjeld kan finnes via den såkalte US Debt klokke: http://www.usdebtclock.org .Det er også verdt å la seg merke til at veksten av USAs gjeld de siste årene har økt dramatisk.

Amerikansk lån*

Selvfølgelig må gjelden komme fra et sted, hvem er det som gir Amerika alle pengene nå? Det er en stor feil å tro at Kina er nesten den eneste kreditor, det er en faktum at Kina ikke engang er den største kreditor. Kina har ikke mer enn en 10 % andel av den nasjonale gjelden av Amerika. Den største delen av statsgjelden har den amerikanske myndigheter selv, som betyr de må betale det selv. Men det klarer de ikke, gjelden er umulig å betale tilbake. Nok grunn til bekrymring.

Konsekvenser av en konkurs Amerika*

 

Det er forskjellige ideer om hva konsekvensene ville være om USA skulle gå konkurs. Muligheten er absolutt ganske stor siden ingen løsninger har blitt funnet for den store statsgjelden som Amerika har. Mangen tror at USA faktisk allerede er konkurs fordi de aldri kunne betale gjelden tilbake i sin helhet. På den annen side, dette ville da gjelde for en rekke andre land også. Kan andre land betale sin gjeld tilbake i kort tid? Så det er ikke helt klart hva konsekvensene vil være av en konkurs Amerika. Det er sikkert at de globale finansmarkedene vil skremme deg helvete ut av kroppen.

*sjekk US debt klokke! Linken er med i teksten. 

Xlaylow■▪

#murica #gjeld #USA #Amerika #Debt #lån #dollar 

(0) Kommentarer

☆Solstråler○°© Designet av Renate Morell

følg meg☆☆☆

Eg lurer på hvorfor vi mennesker er den eneste levende vesen her på jord som betaler med penger for å overleve, der har du meg. Xlaylow.

Info

tenk!: spør mer, ikke vær naiv.
: everything♡
Om du lure på noe som helst er det bare å spørr: ♡ ♢

hits