Du har vel ikke glemt Fukushima?

25.09.2015, kl. 13:23 × Blogg × 4 Kommentarer

Fukushima -ulykken har allerede funnet sted fire år siden. Alle husker vel det: en tsunami, reaktor fire alvorlig skadet. En fersk studie har indikert at alt drivstoffet har smeltet, og ifølge forskerne, er dette den verste meltdown i historien. Men hva var det som skjedde, nøyaktig ? 11 mars 2011, et jordskjelv på 9,0 på Richters skala utløste en gigantisk tsunami som feide over kysten av Japan.

 

 Full fart knuser tsunamien dikene  og invaderte landet med alle dens konsekvenser.

 

Langs kysten var det fire reaktorene ved Fukushima som måtte tåle kraftig press under tsunamien. Vannet penetrert reaktor 4 og brøt tykke vegger av kjernen. En ekte kjernefysisk katastrofe ble utviklet.
Vannet som har invadert har forårsaket store strømbrudd i reaktor fire. Uten strøm gikk kjølesystemet av. Hvis den ikke kan avkjøles reaktoren, så bygges varmen opp i kjernen av reaktoren. Vannet fordampet i kjølesystemet og la press på kjernen. Når trykket var for høy spreng kjernen av Unit 4 og derfor kom det mye radioaktivt avfall i luften. Veldig mye stråling ble utgitt. Vannet som hadde invadert var forurenset med radioaktivt avfall. Dette vannet er trukket tilbake i havet, og har spredd seg.

Når kjølesystemet var nede, startet neste katastrofe. Brenselsstavene i kjernen av reaktoren var rykende varm. Som kjernereaksjoner ikke kan dempes, fortsatte varmen  å øke. Når stengene var for varmt, ble de smeltet gjennom bunnen av reaktoren. All den radioaktivitet som nå kommer ut av stengene passerer direkte inn i bunnen av jorden. Denne strålingen har sterkt påvirket grunnvannet ved Fukushima. På grunn av strålingen i området rundt Fukushima er det ikke lenger levedyktig, og alt det radioaktive nedfall som er berørt av vinden i alle retninger sprer seg fleire områder. Stor katastrofe.

 

 

 

Sosialt er kjærlighet ! ♡

*Syntes du dette er en nyttig artikkel? Del eller lik det! :)

Xlaylow  

#Fukushima #japan 

 

(4) Kommentarer


M8

25.09.2015 / 21:41

Kan du lage header til meg?laylow x 👀

25.09.2015 / 23:09

M8: nope :)M - kommenterer tilbake

26.09.2015 / 19:28

Huff..:(http://maryfs.blogg.no/

15.02.2016 / 15:46

hei, du har så mange aktuelle bilder og temaer at det er utrolig .. du må være meget flink å lage blogg og de små detaljer du har .☆Solstråler○°© Designet av Renate Morell

følg meg☆☆☆

Eg lurer på hvorfor vi mennesker er den eneste levende vesen her på jord som betaler med penger for å overleve, der har du meg. Xlaylow.

Info

tenk!: spør mer, ikke vær naiv.
: everything♡
Om du lure på noe som helst er det bare å spørr: ♡ ♢

hits