Se og hør vs blind og døv ☆☆☆

14.09.2015, kl. 18:27 × Blogg × 6 Kommentarer"Se og hør", hører vi og ser vi ikke ofte den sitatt? Joda til og med kan man kjøpe seg en Se og hør magazinblad (ukeblad) i nærmeste butikken ikke sant? I denne innlegg skal eg skrive om det motsatte, blind og døv.

Hvem er jeg når eg blir blind og døv?

Noen mennesker er blind og andre er døv, kan du forestille deg hvordan det er å være blind og døv? 400.000 mennesker verden rundt som er blind og døv, og det er bare de som er registrert, hva med de som ikke er registrert? Tallene er sikkert høyere men det vet vi ikke fordi vi hører og ser det ikke. (Mangen som ikke bryr seg engang).

Det er et dilemma! Hva er verre, blind eller døv? Joyce de ruiter (31 år gammel kvinne) kommer til å bli begge deler. Et par år før legene skjønnte hva som er galt med henne, ser Joyce de Ruiter en dokumentar på TV. Det handler om en døvblind kvinne som bor i et krisesenter. Hennes veileder rører henne med hånden forsiktig inn i håndflaten hennes. Hun ser ut til å forstå det. 

"Jeg vil heller dø enn å bli blind og døv" sier fru Joyce.

     ▪Ingen medisin...

Fru Joyce som også er mor stiller spørsmålet: Og hva nå?  Denne spørsmål gripper henne flere ganger om dagen i strupen. Det rammer de fleste som blir blindt og døv i forskjellige tempo. I det siste årene har Joyce begynt å se dårligere. Joyce ser nå verden gjennom et rør, men forventningen er at hun er blind i 10 år. Noen folk holder noe få prosent med sitt synlighet. "Det er som å se gjennom et sugerør,'' forklarte Fru Joyce til  hennes døtre (4 og 7 år gammel). 

PANIKK《《《

Av og til er Joyce redd, at hun allrede er fullstendig blind. Hun våkner opp seint på natten og det er mørkt, "har øyene mine allrede sluttet å fungere"? Spør hun seg selv. Allrede nå?" Hun er også redd for hørselen hennes, som også bare blir dårligere og dårligere. Hun er i en kontinuerlig prosess med sorg. Jobbe kan hun ikke lenger. Hvordan blir fremtiden? Og hva med barna? Tanken om en annen måte å kommunisere seg på når den tiden kommer seg, vil hun ikke tenke på i det heila tatt. Hun kan bare håpe at hun kan være "mer" (gjøre mer) enn kvinnen i dokumentaren. "Jeg håper at min hørsel vil forbli stabil. Hva er mitt verktøy i samfunnet hvis jeg ikke kan gjøre noe mer? Hvem er jeg ?" 

Hun gnir tårene i øyene sine. "Min største frykt er at eg er en byrde for min mann og barn. En belastning i stedet for et tillegg".

Se og hør, hva med blind og døv? Xlaylow ♢

#seoghør #seher #blindogdøv 

(6) Kommentarer


Constanza Marcela

15.09.2015 / 11:00

bra skrevet.. he må gjøre video kjekt om du hadde gid noen forslaglaylow x 👀

15.09.2015 / 12:29

Constanza Marcela: jo takk, forslag til hva?marcela

15.09.2015 / 12:33

må gjøre videolaylow x 👀

15.09.2015 / 12:34

marcela: til ?15.09.2015 / 20:02

Jeg vet ikke med andre, men for meg så klarr jeg virkelig ikke å se for meg et liv å enten være blind eller døv, eller jeg vil rett og slett ikke. Tenk så mye du ser, både av det fine og av det onde. Og så mye fint du hører ...laylow x 👀

15.09.2015 / 22:17

Hei anonym! Det er nok bra å forestille seg en liv som blindøv, missforstå meg rett,bare vet kor heldig du er i dag med at du kan se og høre. Og i tilegg vet man hvordan noen mennesker har det som blinddøv, de er også våre mede mennesker! :)☆Solstråler○°© Designet av Renate Morell

følg meg☆☆☆

Eg lurer på hvorfor vi mennesker er den eneste levende vesen her på jord som betaler med penger for å overleve, der har du meg. Xlaylow.

Info

tenk!: spør mer, ikke vær naiv.
: everything♡
Om du lure på noe som helst er det bare å spørr: ♡ ♢

hits